El 1931 neix a Montmeló, Vallès oriental, en una família dedicada a la pagesia. El seu destí es fusiona d’una manera molt remarcada amb la penosa i tràgica Guerra Civil de l’any 1936.

Acabada la guerra es trasllada a Barcelona. Acaba els estudis primaris i als 15 anys entra a treballar com a aprenent en una empresa d’estampats i allí realitza els seus primers dibuixos d’estampació tèxtil.

Tot i vivint en un ambient totalment desfavorable, la seva gran afició al dibuix i a la pintura i, sobretot una gran perserverància el porten a descobrir tot un món màgic que l’acompanyarà sempre. La seva formació és, doncs, autodidacta.

L’alternança amb la seva feina del moment i per la peremptòria situació familiar, es veu obligat a treballar alhora amb professionals del món de la publicitat fent doble jornada. Treballa també com a delineant però sempre alternant amb el dibuix i la pintura.

Josep BaquésTot i així, a l’any 1957 munta el seu primer estudi a Barcelona. Ambtot, no va poder estudiar disseny gràfic perquè fins a l’any 1981 no es va constituir la primera secció de disseny gràfic a l’Escola Massana.
És nomenat professor de tercer curs ja que els seus treballs com a dissenyador començaven a ser coneguts. Teballa per a les més importants empreses nacionals i internacionals.
L’any 1961, amb d’altres col·legues, va fundar Grafistes FAD (dissenyadors del país). El 1972 obté el Delta de Plata i el 1974, el Laus. Ha estat nominat per al Premi Nacional de Disseny en dues ocasions.

No ha abandonat mai l’alternança entre el disseny gràfic i la pintura de base figurativa, ans al contrari, l’ha reforçat, i és per això que considera que una forta disciplina com a dissenyador li ha facilitat la pràctica de la pintura i l’ha enriquida moltíssim.

L’any 1968 realitza la seva primera exposició com a pintor plàstic a la galeria AS de Barcelona, dirigida en aquell moment pel prestigiós historiador i crític d’art, Daniel Giralt-Miracle. A partir d’aquí, la seva trajectòria pictòrica pren protagonisme a tots nivells.

S’interessa pel gravat, l’escultura, la ceràmica i el mural, i realitza edicions litogràfiques per Suècia i Alemanya.

Una de les seves principals preocupacions ha estat poder aconseguir l’equilibri compositiu i, com a conseqüència, la completa harmonia en el conjunt de l’obra. Són reptes importants que requereixen una gran dedicació. Un altre ingredient també important és el color, el cromatisme, les textures i amb tots aquests elements conformar un llenguatge al més ric possible. En l’art tot és vàlid, sempre que el resultat sigui òptim. És una condició important en la seva obra; basada en un surrealisme, l’obra disposa dels elements necessaris per establir la comunicació que l’artista persegueix. Res no és veritat i res no és mentida. Els seus personatges no són quotidians, però ens trameten una forta dosi de seducció. La fantasia i la creativitat són constants que l’artista creu imprescindibles.

En el seu llibre Baqués… Lirisme màgic s’hi troba un recull important dels seus treballs. Actualment està treballant en un important projecte titulat: Del Véneto a la Toscana. La seva forta influència del Renaixement italià a través dels seus viatges li permeten aconseguir un important coneixement de la cultura medieval del país.

A través de la seva obra, fa un culte a la bellesa que ofereix a tot aquell que s’interessi per aquest món apassionant i seductor.

La seva obra ha estat exposada a galeries importants del país i de l’estranger; també es troba en col·leccions arreu del món com Espanya, els Estats Units, França, Alemanya, Suecia, Veneçuela, Portugal, Índia, Canadà, Japó.

Premià de Dalt. Barcelona